Om Rodret

På en stor lummig tomt mitt i Tungelsta ligger Rodrets friskola och förskola. Skolbyggnaden är över 100 år och både huset och gården är en unik oas med äppelträd, trädgårdsland och massor med plats för lek och lärande. Skolverksamheten i sin nuvarande form har funnits sedan 1996.

Hos oss går ca 70-80 barn från förskoleålder upp till och med tredje klass. I klasserna F -3 går det ca 10-16 elever per klass. De flesta barn går från förskolan till skolan under samma tak – en möjlighet som ger både barn och föräldrar trygghet och kontinuitet. Fritidsverksamheten har stort fokus på fri lek och skapande – en blandning av vuxenledd lek och eget pyssel.

Våra fantastiska pedagoger är engagerade och stimulerar barnen till lärande. På Rodret råder ett nyfiket klimat och att våra barn lär sig bra, visar sig gång på gång i utvärderingar. Att ha tillräckligt många pedagoger är viktigt för verksamheten. Därför finns här vuxna som ser, hör och har tid att lyssna. Det är en grundförutsättning för att alla barn ska bli sedda och få växa på sina villkor.

Livet kan vara hektiskt för många idag och då är det extra viktigt att skola, ihop med föräldrar, skapar så bra förutsättningar som möjligt för våra barn, att få utvecklas och lära i en stressfri miljö. På Rodret värdesätter vi barnens hälsa utifrån ett helhetsperspektiv, vilket vi tror uppnås via våra ledord rörelse, bra mat, trygghet och kvalitet. Läs mer om Rodrets profil

Rodret drivs som ett föräldrakooperativ vilket innebär att alla föräldrar deltar aktivt i olika arbetsgrupper samt har insyn i verksamheten, vilket ger möjlighet att vara med och påverka. Läs mer om föreningen

Nyfiken på Rodret? Se filmen om vår verksamhet

Senast ändrad tisdag, 19 oktober 2021 14:49