Om Rodret

På en stor, lummig tomt mitt i Tungelsta ligger Rodrets friskola. Vår skolbyggnad är över 100 år och både skolan och skolgården är en unik oas, med äppelträd, trädgårdsland och massor av plats för lek och lärande.

Hos oss går cirka 70–80 barn från förskoleålder upp till och med tredje klass. De flesta barn går från förskolan till skolan under samma tak – en möjlighet som ger både barn och föräldrar trygghet och kontinuitet. Storleken på skolan gör att alla barn är bekanta med varandra och alla pedagoger känner alla barn. Det gör Rodret till en trygg miljö!

Våra pedagoger är verkligen engagerade och de lyckas få barnen att bli det – därför blir eleverna som går här intresserade och vill lära sig. På Rodret råder ett nyfiket klimat! Att våra barn lär sig bra visar sig gång på gång i utvärderingar.

Att ha tillräckligt många pedagoger är en viktig del och vi prioriterar personaltäthet. Därför finns här vuxna som ser, hör och har tid att lyssna. Detta är en förutsättning för att alla barn ska bli sedda och få växa på sina villkor. I en verksamhet som Rodret syns, hörs och får alla barn ta plats. Här hittar vi sätt för alla att vara med och för alla att lära.

Hos oss är vägen mellan förälder och pedagog kort: Frågor eller funderingar kan ofta få svar på en gång. Det finns alltid tid och alltid någon att prata med.

Rodret är en friskola som drivs som föräldrakooperativ. Alla deltar aktivt i till exempel städning och skötsel av lokaler och skolgård. Att vi träffas och jobbar tillsammans gör mycket för stämningen och andan på skolan. Förutom en välskött och omtyckt skola som alla månar om får vi en stark gemenskap och visar barnen att vi sammarbetar för att nå resultat.

Senast ändrad söndag, 27 april 2014 21:41